Son Tez Savunma Tarihi – Tez Konu Öneri Formu – Tez Yazım Kılavuzu Hk.

Bahar dönemi içerisinde Tez Savunması yapacak öğrenciler için SON TEZ SAVUNMA TARİHİ 15 TEMMUZ 2019 ‘ dur.

Önemli Hatırlatma:
1. Öğrenciler 2. dönemlerinde olsalar dahi tez çalışmasına başlayabilirler.
2. Tezlerinizi, HKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Yönergesine göre düzenlemelisiniz.
3. Tez konusu netleşen öğrenciler, Tez Konu Öneri Formu nu Enstitü web sayfasından temin ederek (2 adet), doldurup ilgili yerleri imzalatıp Enstitüye teslim etmek zorundadır.
4. Tezli Yüksek Lisans programında eğitim süresi 4 dönem yani 2 yıldır. Öğrenci 2 yıl içerisinde program yeterliliği olan 8 ders + Tez çalışmasını tamamlayamadığı takdirde, dönem uzatma ücretini ödemek koşuluyla 2 dönem yani 1 yıl daha ek süre talep (Tez Dönemi Uzatma Talep Formu) edebilir. Ek sürenin de sonuna gelen öğrenci program yeterliliği olan minimum 8 ders + tez çalışmasını tamamlayamadığı takdirde YÖK Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ve HKÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereği Üniversite ile ilişiği kesilir.
5. Bu sebeple öğrencilerin ders-tez durumlarını sıkı takip etmesi ve ders danışmanı-tez danışmanı-Enstitü ile irtibatını kesmemesi önem arz etmektedir.
Tez Kontrolü, Tez Savunması ve Teziniz hakkında sormak istedikleriniz için ilgilenen Enstitü Personelleri:
Büşra Nida ÇALIŞKAN: bnida.caliskan@hku.edu.tr