İKTİSAT

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni

Bakan Mustafa Varank’ın Katılımıyla HKÜ’de Akademik Yılı Açılış Töreni Heyecanı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) “ 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni ”, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında bulunan fotoğraf sergisi ve geleceğin mimarları sergisi ile başladı. Akademik yıl açılış törenine: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep İli Milletvekilleri,  Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve birbirinden değerli protokol mensupları katıldı. Ayrıca HKÜ’den; Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, Mütevelli Üyeleri, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve basın mensubu törende yerini aldı.

HKÜ 10. YILINDA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile ilerleyen program, piyano dinletisi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, üniversitelerin bilim üreten kurumlar olması dışında bulunduğu ülke ve bölge ile bütünleştiğini ifade etti. HKÜ’nün 10. yılında çok yol kat ettiğini vurgulayan Rektör Yılmaz: “Üniversitemiz bugün 7 Fakülte ve 25 bölüm ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Birçok bölümümüz bu yıl da en yüksek puanla öğrenci alan bölümler arasında yer aldı. Bugüne kadar ve bundan sonra bize destek verecek olan tüm paydaşlarımız, “Marka Kentin Marka Üniversitesi Ödülünü” ve “Yılın Vakıf Üniversitesi” ödülünü sizlerin desteğiyle ve sizler için aldık. Size sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“2023 VE 2071 VİZYONUNA YAKIŞIR BİR EĞİTİM”

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu: “Üniversiteler ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte ve bilgiyi insanlığın yararına sunmaktadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde kurulan ilk vakıf üniversitesidir. Üniversitemiz öğrenci odaklı ve mesleki yeterlilik kazanmasına önem veren bir eğitim anlayışına sahiptir. Bu yıl, üniversitemizin kuruluşunun 10. yılını kutlamaktayız. 10 yıl içinde; üniversitemiz, fiziki ve beşeri altyapısını tamamlamış, tüm öğretim üyeleri ile yayın yapan, akademik araştırmaları atıf alan, Ar-Ge çalışmaları yapan ve patent üreten nitelikli bir öğretim kurumu haline gelmiştir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük ve güçlü bir devletin 2023 ve 2071 vizyonuna yakışır bir şekilde, beşeri bilimler başta olmak üzere, bilim ve teknoloji odaklı bir yapılanma içindedir ” dedi.

REKTÖR YILMAZ, BAYRAĞI PROF. DR. EDİBE SÖZEN’E DEVRETTİ

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni‘nde konuşan Cemal Kalyoncu, Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın rektörlük görevini HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen’e devrettiğini açıkladı. Kalyoncu konuşmasında: “Beş yıllık rektörlük görevini başarıyla yürüten Prof. Dr. Tamer Yılmaz hocamıza bugüne kadar üniversitemiz için gösterdiği gayreti ve başarısını takdir ediyor ve üniversitemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tabi ki kendisi aramızdan ayrılmıyor, bundan sonraki süreçte mütevelli heyet üyesi olarak çalışmalarına ve üniversitemize katkı sunmaya devam edecektir. Bayrağı devralacak olan Prof. Dr. Edibe Sözen hocamızın da bugünden sonra yeni rektörümüz olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi ailesi ile birlikte nice başarılarımıza imza atacağına yürekten inanıyorum” diyerek teşekkür plaketlerini takdim etti.

GELECEK, YÜKSEK KATMA DEĞERLİ TEKNOLOJİ ÜRETENLERİN OLACAKTIR

HKÜ, bir yatırım ve eğitim üssü olan Gaziantep’te kurulmuş olması tesadüf değildir diyerek konuşmasına başlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep’in Türk sanayisinin en hızlı büyüdüğü şehirlerden biri olduğunu ifade ederek şehrin sanayide olan atılımlarını anlattı. Gaziantep’te eğitim kurumlarına özel önem verdiklerini ifade eden Bakan Varank: “Yeni akademik yılının başta Hasan Kalyoncu Üniversitesi olmak üzere tüm akademi camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gaziantep ülkemizin marka şehirlerinden bir tanesidir. Değişen dünyanın dinamiklerine cevap vermede öncü olan Gaziantep, bilim alanında da gerekli yatırımları yapıyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi 10 yılda çok büyük başarılara imza atarak hem Gaziantep’in hem de ülkemizin akademik birikimini yükseltmiştir. TUBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde üst sıralara yükselmesi üniversitemizin ne kadar doğru yolda olduğunun bir göstergesidir” dedi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yapılan çalışmaları aktaran Varank: “Biliyoruz ki gelecek, yüksek katma değerli teknoloji üretenlerin olacaktır. Bu açıdan baktığımızda Gaziantep rekabetçi ve başarı odaklı ruhu ile her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Üniversite-sanayi iş birliğini çok önemsiyoruz. Gaziantep’te yirmi dört akademisyenin firması bulunuyor. Sizlerden beklentimiz bilgiye üretime dönüştürüp sahaya taşımanız. Bilgiyi teknolojiyle buluşturup sanayiciye göndermeniz. Ar-Ge yenilikçilik ve girişimcilik farkındalığı yüksek olmanız kıymetli öğrencilerimiz için bir şanstır. Bilim ve teknoloji de Hasan kalyoncu Üniversitesinin, her geçen gün başarı grafiğinin yükseleceğine yürekten inanıyorum. Proaktif ve üreten gençler olmanız en önemli isteğimizdir” diyerek yeni akademik yılının herkese hayırlı olmasını temenni etti.

Açılış konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu hediye takdim etti. 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.