İKTİSAT

MEZUNİYETE ADAY ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2018-2019 eğitim öğretim yılı güz dönemi sonu itibariyle mezun olmalarına tek dersi kalan öğrenciler için tek ders sınavı yapılacaktır. Tek ders sınavıyla ilgili bilgiler ve şartlar aşağıdadır.

1. Ders planındaki tüm dersleri almış ve devamsızlıktan kalmadığı takdirde mezun olmasına engel olan bir dersten notuna bakılmaksızın tek sınav hakkı verilir.
  2. Tek ders sınavları akademik takvimde belirtilen güz dönemi bütünleme sınavlarından sonra veyaz okulu sonrasında olmak üzere bir akademik yılda 2 kez yapılır.
  3. Tek ders sınav hakkından yararlanmak için, bütünleme sınavları veyayaz öğretimi sınav sonuçlarının açıklanmasını izleyeniki iş günü içinde, dersin verildiği Fakülte/Yüksekokul Dekanlığına/Müdürlüğüne bir dilekçeile başvurur. Öğrencinin durumu incelendikten sonra, bölüm veya program başkanı, tek ders sınav hakkından yararlanacak öğrenci isimlerini, birimin ilgili kurulunun onayına sunar, sınava girebilecek öğrenciler ve sınav günleri ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenir.
  4. Öğrencinin her dönem açılan tek ders sınavına girme hakkı vardır.
  5. Tek ders sınavında, değerlendirme sadece girilen tek ders sınavı üzerinden yapılır.Harf notunun belirlenmesinde ara sınav notu dikkate alınmadan, tek ders sınavı yapılan derse ait bir önceki sınavın not cetvelindeki harf notu aralıkları dikkate alınarak harf notuna çevrilir.
  6. Tek ders sınavı ücreti 500,00.-(Beşyüz)TL’dir.

SON BAŞVURU: 1 Şubat 2019
SINAV TARİHLERİ: 28 Ocak-1 Şubat 2019

Başvuru Formu

Tek Ders Sınavı Hakkında

Tek ders sınav başvurusu 29.08.2018 tarihine kadar uzatılmış olup; sınavlar 31.08.2018 tarihinde yapılacaktır.
Tek Ders sınav programı için tıklayınız.

Tek Ders Sınavı Hakkında

17 Ağustos 2018 Cuma günü Tek Ders Başvurusu için son gündür. Bu tarihe kadar başvuru yapılması zorunludur ve başvuru yapmayanlar sınava giremeyecektir.

TEK DERS SINAVI HAKKINDA DUYURU

MEZUNİYETE ADAY ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE;

2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar dönemi sonu itibariyle mezun olmalarına tek dersi kalan öğrenciler için tek ders sınavı yapılacaktır.Tek ders sınavıyla ilgili bilgiler ve şartlar aşağıdadır.

1. Tek ders sınavları akademik takvimde belirtilen güz dönemi bütünleme sınavlarından sonra ve yaz okulu sonrasında olmak üzere bir akademik yılda 2 kez yapılır.
  1. Tek ders sınav hakkından yararlanmak için, bütünleme sınavları veya yaz öğretimi sınav sonuçlarının açıklanmasını izleyen iki iş günü içinde, dersin verildiği Fakülte/Yüksekokul Dekanlığına/Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurur. Öğrencinin durumu incelendikten sonra, bölüm veya program başkanı, tek ders sınav hakkından yararlanacak öğrenci isimlerini, birimin ilgili kurulunun onayına sunar, sınava girebilecek öğrenciler ve sınav günleri ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenir.
  1. Öğrencinin her dönem açılan tek ders sınavına girme hakkı vardır.
  1. Tek ders sınavında, değerlendirme sadece girilen tek ders sınavı üzerinden yapılır. Harf notunun belirlenmesinde ara sınav notu dikkate alınmadan, tek ders sınavı yapılan derse ait bir önceki sınavın not cetvelindeki harf notu aralıkları dikkate alınarak harf notuna çevrilir.
  1. Tek ders sınavı ücreti 500,00.-(Beşyüz)TL’dir.

SON BAŞVURU                    :  2 Şubat 2018

SINAV TARİHLERİ             : 29 Ocak-2 Şubat 2018

TEK DERS SINAV BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

TEK DERS SINAVI,

İKT405 Finansal İktisat (Prof.Dr. İbrahim KANYILMAZ)
15 Ağustos Salı, Saat: 10:00, FEAS102

Tek Ders Sınavı Hakkında

Tek ders sınavı ile ilgili form ve bilgilendirme metni için tıklayınız.